انجام جراحی فوق میکروسکوپی با ربات MUSA
محققان از ساخت رباتی خبر دادهاند که میتواند جراحیهای ظریف و فوق دقیق میکروسکوپی را برای اتصال مجدد رگهای خونی و عروق لنفاوی انجام دهد.
جراحیهای فوق میکروسکوپی یک نوع جراحی ترمیمی فوق دقیق است که برای ترمیم رگهای حساس خونی و عروق لنفاوی به کار میروند تا کارکرد بخشهای آسیب دیده بدن مجدداً احیا گردد.
جراحی فوق میکروسکوپی یک روش پزشکی نسبتاً جدید است که بر اتصال مجدد رگهای خونی با قطرهایی از ۰.۳ تا ۰.۸ میلیمتر تمرکز دارد.
یکی از کاربردهای اولیه این جراحی مقابله با لنف ادم “بیماری پا فیلی” است که معمولاً به دنبال درمان سرطان سینه رخ میدهد و منجر به تورم و احتباس موضعی مایعات میگردد.
با توجه به ظرافت این روند، در حال حاضر فقط تعداد کمی از جراحان قادر به انجام این عمل جراحی هستند.
اکنون محققان یک استارتاپ هلندی به نام Microsure از دانشگاه صنعتی “آیندهوون” و مرکز پزشکی دانشگاه “ماستریشت”، رباتی ابداع کردهاند که میتواند این عمل جراحی فوق میکروسکوپی را انجام دهد. این ربات که “موسی” نام دارد توسط یک جراح کنترل میگردد اما حرکات بازوهای رباتیک آن از حرکات دست جراح، دقیقتر است.
این ربات فاکتورهایی مانند لرزش دست انسان را از بین میبرد و در کل باعث میگردد روند کار ایمنتر و آسان تر کنترل شود.
ربات موسی ماه سپتامبر گذشته اولین جراحی فوق میکروسکوپی را بر روی انسان انجام داد و مجموعهای از رگهای خونی را در بازوی بیمار ترمیم کرد.
به گفته محققان، استفاده از این ربات به آنها اجازه میدهد تا بتوانند بر روی رگهای خونی و عروق لنفاوی کوچک عمل جراحی انجام دهند و نتایج بهتری با این رویه پیچیده و طاقت فرسا کسب کنند.
آنها خاطر نشان کردند که با این ربات میتوانند بر روی هر اندازه رگ کار کنند که دستاوردی بسیار مفید و البته خبر خوبی برای بیماران است. (saalemnews)