آیا انجام چهل تیغ نوزادان برای سلامتی آنان صحت دارد؟
نفیسه یکتا، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و نائب رئیس انجمن علمی طبسنتی درباره درمان زردی نوزاد به روش چهلتیغ کردن میگوید:
درمانهایی که تحت عنوان درمان زردی نوزاد با استفاده از ضربههای مکرر و متعدد تیغ به نقاط مختلف بدن نوزاد از جمله شکم، پشتکمر و گردن مطرح میگردد، از نظر علم طبسنتی به هیچ عنوان پایه و اساس علمی ندارد و در هیچ یک از منابع معتبر طب سنتی مطلبی درباره درمان زردی نوزاد با چهل تیغ کردن نداریم.
وی ادامه داد: میتوان با تشخیص درست از طبسنتی در کنار درمان اصلی برای تخفیف زردی نوزاد کمک بگیریم، ولی والدین باید بدانند که به هیچ عنوان اینگونه روشها هیچ پایه و اساس علمی ندارند.
چهل تیغ به معنای زدن چهل عدد تیغ نبوده است، بلکه منظور زدن تیغ به بدن نوزاد در چهلمین روز تولدش بوده.
عواقب درمان زردی نوزاد با چهل تیغ کردن
نائب رئیس انجمن علمی طبسنتی درباره تعویق درمان زردی نوزاد یا استفاده از روشهای غیرعلمی به والدین هشدار داد و گفت: در صورتی که درمانهای صحیح زردی را برای نوزادان استفاده نکنیم و مدت زردی کودک طول بکشد، میتواند اثرات مخرب و غیر قابل برگشتی مانند آسیب مغزی برای نوزاد و یک عمر پشیمانی برای والدین را به دنبال داشته باشد.
یکتا به عواقب استفاده از روش چهل تیغ کردن نوزاد برای درمان زردی اشاره کرد و گفت:
استفاده از این گونه روشهای درمانی در حقیقت از دو وجه میتواند به نوزاد آسیب بزند، یکی اینکه نوزاد از درمان صحیح و اصولی چه از دیدگاه طب رایج و چه از دیدگاه طب ایرانی بیبهره میماند و دوم اینکه اغلب این گونه اقدامات در مکانهای غیر بهداشتی به دست افراد غیر متخصص انجام میگیرد و خطراتی مثل عفونت یا آسیبهای جدی به پوست نوزاد را به دنبال دارند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تصریح کرد: به والدین توصیه میکنیم از روشهای صحیح و اصولی درمان زردی کودک خود را محروم نکنند و در کنار درمان اصلی از طبسنتی بهرهمند گردند، البته باید توجه داشت که خدمات طبسنتی را باید از متخصصان طبسنتی طلب کرد تا شاهد بهبود سلامت نوزاد باشیم.(YJC.ir)