iKnife چگونه کار میکند
این چاقو با استفاده از جریان الکتریکی، به سرعت بافت بدن را گرم میکند و به جراح این امکان را میدهد که بافت را با حداقل ریزش خون از بین ببرد و معمولاً در جراحی سرطان استفاده میگردد.
جراحی با تصویر مانند لاپاراسکوپی میزان مداخله را برای بسیاری از عملها کاهش داده است. با این حال، هنگامی که صحبت از سرطان میشود، تصاویر میتوانند نشان دهند که تومور کجاست، اما نه تصاویر و نه چشم انسان نمیتوانند به راحتی بین بافتهای سالم و ناسالم تمایز قائل شوند.
دكتر زولتان تاكاتس، از امپریال کالج لندن در انگلستان، راهی را برای چاقوی جراحی ارائه داد تا بتواند این شکاف را پرکند.
عمل جراحی با هدایت MRI نشان میدهد که تومور کجاست، اما iKnife میتواند مرزهای دقیق آن را تشخیص دهد.
با استفاده از روش جراحی، iKnife میتوان دقیقاً تشخیص داد که کدام بافت نیاز به برداشتن دارد و کدام یک باید بماند.
تا همین اواخر، تنها راه قطعی برای دانستن اینکه آیا بافت سرطانی است یا نه، انجام بیوپسی برای مطالعه، معمولاً تحت میکروسکوپ بود. نقطه ضعف اینجا است که در حین عمل جراحی، فقط نمونههای بسیار کمی میتوان برداشت و آزمایش کرد و 40 ساعت طول میکشد تا هر آزمایش انجام گیرد.
این دستگاه همچنین میتواند برای تشخیص وجود مواد مخدر نیز به کار برده شود.
اما مهمترین کاربرد آن میتواند برای پاتولوژیستها باشد. به جای آنکه سلول مورد نظر را از بدن فرد خارج کنند و مدت زمان طولانی به آزمایش آن بپردازند، میتوانند به طور آنی مواد شیمیایی موجود در سلول را تحلیل کرده و نتیجه را به جراح گزارش دهند.
این دستگاه میتواند نحوهی تشخیص بیماری توسط پزشکان را برای همیشه تغییر دهد.
میکروسکوپهای گرانقیمت آزمایشگاهها را ترک خواهند گفت و راهی انبارها خواهند شد. حال میببینیم که چگونه حس بویایی ما به همراه نبوغ یک محقق به دستگاهی تبدیل میشود که میتواند باعث انقلابی بزرگ در علم پزشکی گردد.